Párbeszéd a Hagyományos Kínai Gyógyászatról

A „Párbeszéd a Hagyományos Kínai Gyógyászatról” programsorozat keretében A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége és a Hagyományos Kínai Orvoslás az Európai Egészségügyért Alapítvány szervezésében 2019. szeptember 24-én kedden  az Egészségtudományi Karán épületében került sor az  „Egyetemes egészségügyi lefedettség előmozdítása a hagyományos kínai gyógyászat nemzeti egészségügyi rendszerekbe történő integrálása révén” című rendezvény megtartására.

A köszöntőt: Dr. Nagy Zoltán Zsolt egyetemi tanár, az SE ETK dékánja tartotta, majd  Dr. Zhang Qui, a WHO központ hagyományos és komplementer orvoslás programjának koordinátora közel egy órás előadásában ismertette  a komplementer orvoslás elterjedését, szerepét a megelőzés és gyógyítás területén,  valamint a WHO programját az integrálás  további teendőit illetően.

Bemutatta a WHO tevékenységét az oktatás, a gyógyítás és az ismeret terjesztés területein és ismertette a Világszervezet nemzeti egészségügy politikai vezetők felé tett ajánlásait az oktatás, a gyógyító tevékenység gyakorlás szabályozását illetően.