Párbeszéd a Hagyományos Kínai Gyógyászatról

Örömmel adunk hírt arról,  hogy február 1.- én csütörtökön sikeresen lezajlott a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségtudományi Kara, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOESZ) és Alapítványunk  által közösen szervezett Párbeszéd a Hagyományos Kínai Gyógyászatról c. rendezvény.

Az egyetem nagy presztizsü Semmelweis szalonjában mintegy 35 résztvevő hallgatta meg dr. Nagy Zoltán Zsolt dékánt, aki az Egyetemen folytatott HKGy oktatási programot mutatta be, tájékoztatást adott a kínai egyetemekkel folytatott együttműködésről és az oktatás/gyakorlati képzés fejlesztését célzó beruházásokról.

A MOESZ ügyvezetője dr. Oberfrank Ferenc a HKGy és a nyugati gyógyászat kölcsönhatásáról, egymást kiegészítő voltáról beszélt, rámutatott a HKGy terjedéséről a nyugati világban, illetve a modern Kínában elfoglalt helyére, az egészségügyi- szociális reform végrehajtásával ismét növekvő jelentőségére. Az előadásokat hozzászólások, majd beszélgetés követte. Az előadók és a résztvevők egyet értettek abban, hogy érdemes a HKGY-ról további beszélgetéseket szervezni. A következő alkalommal a HKGy szabályozás és képzés hézagairól, szükséges továbbfejlesztésének  irányairól folytatnánk beszélgetést.

Ezt követné majd a WHO szakértőjének meghívása, akivel a világszervezet HKGy- vel kapcsolatos nézeteiről, kiadott iránymutatásairól folyhat diskurzus.

Az előző program tavasszal, a következő május végén - június elején, esetleg kora ősszel lehetne.