Az Akupunktúra Világszövetség alelnök-végrehajtó főtitkárának magyarországi látogatása

Az Akupunktúra Világszövetség alelnök-végrehajtó főtitkárának magyarországi látogatása és találkozója Alapítványunk alapítójával

Fontos esemény volt a hagyományos kínai orvoslás (HKO) magyarországi elterjesztésében az Akupunktúra Világszövetség alelnök-végrehajtó főtitkárának magyarországi látogatása 2014. októberében. Li Zhenji professzor Magyarországon találkozott a SOTE vezetőivel és a hazánkban hagyományos kínai orvoslást gyakorló kínai orvosokkal.

Különösen jelentős volt az, hogy a professzor-főtitkár kollégáival együtt, valamint néhány Magyarországon gyakorló, de nemzetközileg is elismert HKO-t végző orvossal (Yu Funian professzor úrral és Chen Zhen doktor úrral együtt) vizsgáztatták a magyarországi kínai orvosokat és külön elismerő oklevelet adtak a tudásukról.

Li Zhenji professzor és kísérete tiszteletére Medgyessy Péter volt miniszterelnök, a Hagyományos Kínai Orvoslás az Európai Egészségügyért Alapítvány alapítója ebédet adott, és az Akupunktúra Világszövetség lehetséges együttműködési formáit tárgyalták meg. A főtitkár meghívta Medgyessy Pétert egy kínai látogatásra, ahol az együttműködés lehetőségeit megállapodásban rögzítenék.

A tárgyaláson a kínai professzorok támogatásukról biztosították az alapítványt és elmondták, hogy támaszkodni kívánnak rá a magyarországi HKO elterjesztése terén.

Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg